Redigeren

Grammatica en spelling, dat is toch allemaal niet zo belangrijk?

Nou, wel dus. Het is bewezen dat een tekst en de zender ervan betrouwbaarder en geloofwaardiger worden gevonden als de tekst geen fouten bevat. De lezer vat het op als storend, en in veel gevallen maken fouten een tekst moeilijker om te lezen of veranderen ze zelfs de betekenis van een tekst.

Dit kan Meer dan DT voor je doen

Ik vind het belangrijk dat de boodschap van je tekst hetzelfde blijft, maar dat de uitstraling verbetert. Dit doe ik door naar diverse aspecten te kijken. Uiteraard let ik op spelfouten, maar ik noem mezelf niet voor niks Meer dan DT, dus ook andere dingen komen aan bod. Denk bijvoorbeeld aan de zinsopbouw. Loopt de zin lekker, of kan het net wat beter door de woordvolgorde te veranderen? Ook kijk ik naar de betekenis van de tekst, of de tekst makkelijk leesbaar is en of het bij de doelgroep en de zender past.

Tarieven

Redigeren is erg afhankelijk van de soort tekst die wordt aangeboden. Hoe lang is de tekst, hoeveel moet worden aangepast en moet onderzoek gedaan worden naar de doelgroep? Dit alles zorgt voor een heel persoonlijke opdracht. Neem even contact met me op, dan bekijken we samen de teksten en stuur ik een vrijblijvende offerte.