Teksten nakijken en verbeteren

Komt dit je bekend voor: je website en ander promotioneel materiaal zijn eindelijk af, inclusief content (die je zelf hebt geschreven!). De deur van je bedrijf staat wagenwijd open en de koffie voor je klanten staat al klaar. Toch lijkt de juiste klant de weg naar je deur niet te vinden. Je blijft maar schaven aan je aanbod en prijzen, maar daar ligt het niet aan. Het pad richting die deur, daar heb je dan weer niet aan gedacht.

Scannen, klikken en weer door. De (online) wereld gaat snel – maar om een nieuwe klant te krijgen moet iemand blijven hangen. Sterke teksten doen dit. Die vallen met de deur in huis, grijpen de aandacht van de lezer vast en laten niet meer los tot ze bij je aankloppen. Of – en laat ik dan die huiselijke vergelijking even loslaten – tot ze contact met je opnemen of een aankoop doen.

Hoe kan een verbeterde tekst hiervoor zorgen?

Enthousiasmeren, informeren, overtuigen… Met een sterke tekst kun je zoveel bereiken. Ik weet dat je enthousiast bent over je aanbod. Zo enthousiast dat je je eigen spiegelbeeld nog kunt overhalen tot een aankoop. Maar zwart op wit komt dit misschien nog niet echt over. Ik help jouw tekst naar het volgende niveau en maak deze:

  • Foutloos en vlot
  • Krachtiger
  • Unieker
  • Creatiever en leuker
  • Een tekst die blijft hangen

Zo ga ik te werk

Met een kritische blik op spelling en grammatica, structuur en koppen, maar ook op formulering, stijl en taalgebruik pas ik je tekst aan. Zie het als een vertaling, maar in plaats van de ene taal naar de andere om te zetten, vertaal ik jouw passie naar het geschreven woord. Dit kun je van mij verwachten:

Intake

Tijdens een persoonlijk gesprek kijken we samen naar je teksten en verbeterkansen.

Voorstel

Je ontvangt van mij een gedetailleerd voorstel.

Nakijken

Ik ga aan de slag met je teksten en houd je op de hoogte van de vorderingen.

Afronding

Je ontvangt van mij de teksten in Word. Naar wens houd ik de aanpassingen en opmerkingen bij, zodat je precies ziet wat ik heb gecorrigeerd.

Wat kost dat precies?

Na het intakegesprek ontvang je van mij een voorstel op maat. Jouw teksten zijn namelijk uniek, dus hier kan ik geen prijskaartje aan hangen. Wel kan ik een richtlijn geven van de kosten:

  • Controleren: ik kijk enkel naar mogelijke taal- en typfouten en verbeter de structuur. Vanaf €250 excl. BTW voor 10 A4’tjes.
  • Redactiewerk: naast de taalfouten en structuur pas ik de tekst ook aan op inhoud, tone of voice, stijl en SEO-vriendelijkheid. Vanaf €50 excl. BTW per A4. Hoe meer pagina’s, hoe lager de prijs per pagina.
  • Maatwerk: wil je bijvoorbeeld je hele website laten opfrissen, je scriptie laten nakijken of offline media zoals een brochure verbeteren? Dan maak ik graag een prijs op maat.

Projecten

Een aantal klanten voor wie ik teksten controleer of heb mogen controleren.